HomeMenu

Investeren

Hoe schaarser, hoe waardevoller

Het zal u niet ontgaan dat steeds meer mensen het beleggen in een recreatiewoning een aantrekkelijke investering vinden. Een tastbaar, concreet en duurzaam beleggingsobject dat in een klein land als Nederland alleen maar waardevoller zal worden. En... hoe schaarser hoe waardevoller: een slimme investering!

Investeren in Nederland, in een tastbare vakantiewoning, op een unieke locatie biedt u dus in financieel opzicht een veilige haven. U weet bij Somnium Recreatie waar u aan toe bent. U profiteert bij het kopen van een chalet van een zeker en langdurig rendement. Dat kan oplopen tot ruim 8%. U geniet daarnaast van diverse fiscale voordelen, waaronder de terugvordering van uw BTW.

Rendement bij het kopen van uw vakantiewoning

Het investeren in recreatief vastgoed was nog nooit zo aantrekkelijk als nu. Het kopen van een vakantiewoning of een chalet biedt u heel veel voordelen en daarnaast ook nog eens een direct en uitstekend rendement. In tegenstelling tot de huidige spaarrente bij de banken of de beurskoersen: meer zekerheid en meer resultaat! U profiteert bij het kopen van een recreatiewoning van een zeker en langdurig rendement. Dat kan oplopen tot ruim 8%. U geniet daarnaast van diverse fiscale voordelen, waaronder de terugvordering van uw BTW.

Transparant zakendoen

De aankoopadviseurs van Somnium Recreatie gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Zo wordt gekeken of u uw recreatiewoning volledig ter beschikking wilt stellen voor verhuur of ook zelf gebruik wilt maken van uw recreatiebezit. Ook kunnen afspraken worden gemaakt over het jaarlijks onderhoud. De adviseur van Somnium Recreatie legt u ook graag alle financiële aspecten uit.

Financiƫle informatie recreatiewoning kopen

U betaalt een jaarlijkse bijdrage aan het park waarop uw recreatiewoning is gelegen. Het gebruik van de meeste voorzieningen (bijvoorbeeld een zwembad) is daardoor gratis. De bijdrage is gekoppeld aan een indexcijfer. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Als u nog geen BTW-nummer hebt, kunt u als particulier specifiek voor uw recreatie beleggingsobject een BTW-nummer aanvragen. Dit stelt u in staat om direct 21% BTW terug te vorderen. Over de verhuuropbrengsten draagt u jaarlijks 9% BTW af; beneden een bedrag van € 1345 (2013) hoeft u niets af te dragen. Verhuuropbrengsten vallen in box 3, hierover hoeft u dus geen inkomstenbelasting te betalen. Onderhoudskosten zijn niet aftrekbaar de 21% BTW wel. Over uw vermogen (waarde object minus schulden) wordt 1,2% vermogensbelasting geheven.

Hoogwaardige en duurzame kwaliteit

Duurzaam beleggen klinkt mooi... maar wordt ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast. Somnium Recreatie staat voor duurzaamheid en kwaliteit! Wat alle recreatiewoningen van Somnium Recreatie gemeen hebben, is dat ze gemaakt zijn van moderne, onderhoudsarme en duurzame materialen en dat zij zijn gelegen in de mooiste stukjes Nederland. Belangrijke elementen die in grote mate de duurzaamheid van uw belegging bepalen.

Gevarieerd aanbod

U ziet het terug in ons gevarieerde aanbod van vakantiehuizen die te koop zijn: de uitstraling van onze woningen is divers en bijzonder. De hoogwaardige materialen en de geraffineerde afwerking van de woningen straalt klasse en kwaliteit uit. Een vakantiewoning, recreatiechalet of vakantiebungalow van Somnium Recreatie staat garant voor hoogwaardige kwaliteit. U belegt in een waardevast object, dat onderhoudsarm is en volledig voor u wordt beheerd.

Hoe schaarser, hoe waardevoller

Het zal u niet ontgaan dat steeds meer mensen het beleggen in een recreatiewoning een aantrekkelijke investering vinden. Een tastbaar, concreet en duurzaam beleggingsobject dat in een klein land als Nederland alleen maar waardevoller zal worden. En... hoe schaarser hoe waardevoller: een slimme investering!

Plezierig en succesvol beleggen in vakantiehuizen en/of chalets

Eigenaar zijn van één of meerdere recreatiewoningen spreekt niet alleen tot de verbeelding, net als de objecten zelf blijkt ook het rendement tastbaar, veilig en solide. Rendement op langere termijn door waardeontwikkeling en rendement op korte termijn door verhuur­opbrengst. Logisch gevolg is dat beleggen in recreatiewoningen en – chalets zeer de moeite waard is. Zeker in deze tijd!

Belastingvrij rendement

De recreatiesector geniet al jaren een groeiende belangstelling. Het aanbod op unieke locaties zal steeds schaarser worden. U hoeft niet te wachten op toekomstige (waarde)ontwikkelingen, want door verhuur kan uw recreatiebezit al direct financieel voordeel opleveren. U profiteert al meteen van alle belastingvoordelen. In de verhuurafrekening zit 9% BTW berekend. Tot een bedrag van € 1.345,- aan BTW wordt iemand die van de KOR-regeling profiteert, vrijgesteld van afdracht van BTW. Bovendien kunt u (in geval van nieuwbouw) zelfs 21% btw terugvorderen bij uw eerstvolgende belastingaangifte.

Een passend advies

Het liefst profiteert u natuurlijk nog van bijkomende voordelen als u uw vermogen wilt investeren in het kopen van een vakantiehuis of chalet. Dan is er goed nieuws: dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden, die uiteraard afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie. We bespreken ze graag met u!